До лікувальних закладів цього тижня звернулися майже 3 тисячі хворих на грип та ГРВІ закарпатців

грипЗа 14 календарний тиждень 2015 року до лікувально-профілактичних закладів області з приводу захворювання на ГРВІ та грип звернулися 2793 особи.

Рівень захворюваності зменшився у порівнянні з попереднім тижнем року у 1,4 рази. Показник захворюваності на грип та ГРВІ серед населення області складає –22,2 на 10 тис. нас. та нижче епідпорогу на 36,0%.

Серед захворілих 68,6% становлять діти віком до 17 років (1915 осіб). Серед дитячого населення найвищий рівень захворілих реєструється у віковій групі 5-14 років—44,9% (859 випадків). Госпіталізовано 5,4% (152 особи) від усіх захворілих, з яких 78,3%  становлять діти.

Обмежувальних протиепідемічних заходів в закладах області не запроваджувалось.

Фахівцями Держсанепідслужби області надалі продовжується моніторинг за рівнем захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції та контроль за організацією та проведенням комплексу протиепідемічних заходів, проводиться широка агітаційно-просвітницька робота через канали місцевого телебачення та інтернет-ресурсах області, повідомили у Головному управлінні Держсанепідслужби у Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *