Дерибану 52 гектарів земель Ужгородщини не буде (відео)

Сьогодні, 24 липня, відбулася розмова керівників атовських організацій В’ячеслава Харченка та Владислава Пугінського з начальником Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області Світланою Мельничук, яка стосувалася намагання окремими особами отримати у приватну власність для ведення особистого селянського господарства 52 гектарів земель за межами Ратівецької та Кам’янецької сільських рад.

Учасники бойових дій наголосили, що вони вважають неприпустимою ситуацію з кулуарної роздачі земель у цей непростий для країни час. Світлана Мельничук повідомила, що кожний день до земельної установи надходить 100-150  заяв про виділення землі і кожну необхідно. Що стосується ділянок по 26 га в районі Ратівецької та Кам’янецької сільських рад, то вони належать державним підприємствам і без процедури припинення права постійного користування ці землі неможливо роздати.

Тим більш, що вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України від 7 червня 2017 р. № 413 “Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними”. Нею Держгеокадастр та його територіальні органи під час передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у власність в межах норм безоплатної приватизації повинні формувати перелік земельних ділянок та визначати площу земельних ділянок, яка передається в межах норм безоплатної приватизації на території відповідної області, за такою формулою: площа земельних ділянок, яку пропонується передати безоплатно у власність на території відповідної області повинна дорівнювати четвертій частині площа земельних ділянок, право оренди на яку було продано на території відповідної області у кварталі, що передував поточному кварталу.

В першу чергу безоплатно повинні забезпечуватися землею учасники бойових дій в зоні АТО та члени їх сімей.

Тому між керівниками організацій учасників бойових дій в зоні АТО та начальником Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області було досягнуто консенсус, що у випадку відмови державних підприємств від вказаних земельних ділянок, земельники плануватимуть розподіл з урахуванням потреб атовців.

http://

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *