Cosa Nostra відроджується на Закарпатті

Не варто лякатися. Сosa Nostra з італійської перекладається, як «Наша справа», тому це швидше гра слів, ніж анонс відродження мафіозної організації. Хоча, звичайно, диму без вогня не буває.
Мафія, власне, сформувалась у період анархії та слабкості державних структур влади. Передумови для цього створювались тисячоліттями. Експлуатація та репресії, які пережили сицілійці, призвели до створення серед місцевого населення окремих бандитських угрупувань, які грабували багатих іноземців. Ці групи ділилися награбованим з односільчанами, тому отримували взаємну допомогу. З часом місцеве населення почало відноситися до бандитів більш лояльно. Угрупування давали селянам гроші в розстрочку, вирішували конфлікти між торговцями, тощо. Так сформувалась соціальна база для майбутнього створення мафії. Ніякі аналогії не приходять вам на думку?

кравчук
Коли люди говорять «засіла мафія у владі», вони насправді роблять комплімент. Бо справжні мафіозі мали свої заповіді, і дотримувались їх. Ви хочете сказати, що у нинішніх «анархістів при владі» є хоч якісь закони честі? Смішно. А от у сицілійців були. І навіть варто їх опублікувати. Отже, 10 заповідей Коза Ностри: – Ніхто не може сам підійти і представитися комусь з «наших» друзів. Він повинен бути представлений іншим нашим другом. – Ніколи не дивіться на дружин друзів. – Не допускайте, щоб вас бачили в товаристві поліцейських. – Не ходіть в клуби і бари. – Ваш обов’язок – завжди перебувати в розпорядженні «Коза Ностри», навіть якщо ваша дружина ось-ось народить. – Завжди приходити на призначені зустрічі вчасно. – З дружинами треба поводитись шанобливо. – Якщо вас просять дати будь-яку інформацію, відповідайте правдиво. – Не можна привласнювати гроші, які належать іншим членам «Коза Ностри» або їхнім родичам. – В «Коза Ностра» не можуть входити наступні особи: той, чий близький родич служить в поліції, той, чий родич або родичка зраджує дружині (чоловікові), той, хто веде себе погано і не дотримується моральних принципів.
В принципі, якщо замінити слово «поліцейський» на якесь інше, наприклад, на «продажний чиновник», то дотримуватись цих правил стане великою чеснотою. Якщо хтось буде записувати в лави такої Коза Ностри, дзвоніть…

Юрій Кравчук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *