Через борги майже тисяча закарпатців залишилась без газопостачання

газ-грошіЗаборгованість побутових споживачів перед ПАТ «Закарпатгаз» на 1 червня 2015 року (без нарахування травня) становить 86,9 млн. грн., що на 36,1 млн. грн. більше накопиченої на початок року, повідомили у прес-службі товариства.

Рівень розрахунків по категорії «населення» за 5 місяців поточного року склав 91,3%, що на 8 % менше, ніж на початок 2015 року.

За п’ять місяців «Закарпатгаз» надіслав боржникам понад 6,7 тисяч попереджень про припинення газопостачання. Загальна сума їхніх боргів становила 13,5 млн. грн. Переважна більшість боржників добровільно сплатила заборгованість або уклала угоду про погашення боргу в реструктуризаційному порядку. Газопостачання припинено 973 споживачам, сукупна заборгованість яких склала 5,8 млн. грн.

У ПАТ «Закарпатгаз» рекомендують споживачам не зволікати при отриманні повідомлення про заборгованість, не заганяти ситуацію в глухий кут, а негайно звернутися до товариства для конструктивного вирішення питання погашення боргу. А тим споживачам, які через важкий фінансовий стан не можуть сплачувати за спожитий газ, радять оформити субсидії.

ПАТ «Закарпатгаз»

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *