Через 90 років відновили авіарейс Ужгород – Прага (фото)

З 1 жовтня з Ужгорода почав курсувати новий міжнародний авіарейс, що поєднав Закарпаття та столицю Чехії. Політ триває всього 1 год. 50 хв, і ви опиняєтеся в одному з найгарніших міст Європи – Празі. Запуск такого авіарейсу – історичний момент для області, адже перший політ здійснили у Прагу з Ужгорода майже 90 років тому –  у 1924 році.
літак
Першими пасажирами рейсу стали закарпатські журналісти, які випробували на собі зручність такого виду добирання у Чехію, перевірили комфортність літака та обслуговування авіакомпанії «Мотор Січ». На шляху з Праги до Ужгороду компанію медійникам склали вже перші справжні пасажири – два громадянина Фінляндії, один зі Словенії – приїхали в Ужгород на конференцію і у п’ятницю цим же рейсом летять назад у Прагу, та дівчина з Чехії, яка є студенткою Ужгородського національного університету.
«Це для нас хороший сюрприз, що є прямі рейси з Праги в Ужгород. Дуже зручно, що за годину п’ятдесят хвилин ми вже на місці. Будемо користуватися у випадках, як тепер, коли збиратимемось у відрядження до вашого міста», – ділиться враженнями громадянин Словенії.
Юрій Бережник, депутат Закарпатської облради, секретар комісії з туризму розповів, що понад 22 роки прожив у Празі, тож має певні контакти і тому працював над ідеєю відкриття авіарейсу. Процес переговорів тривав понад 4 місяці. За словами Ю. Бережника, попит на авіаперевезення між Ужгородом та Прагою значний. Зокрема тільки у Празі та її околицях живуть близько 70 тисяч українців, які є потенційними пасажирами рейсу. Крім того послугами нового авіарейсу будуть користуватися чимало іноземців.
Один квиток «Ужгород-Прага» коштує від 120 євро (з усіма зборами). Квитки на цей рейс продаватимуться у всіх країнах світу. Ціна залежатиме від класу та дати бронювання. У день вильоту ціна, звичайно, збільшиться, як і в інших світових перевізників. На борту пригощатимуть кавою, чаєм, соками. З часом, якщо існуватиме попит, запровадять і бізнес-харчування.
Літак за рейсом «Ужгород-Прага» курсує щовівторка і щоп’ятниці в обидва боки у кожен із цих днів. Щодо графіку, він розроблений наступним чином: вівторок: Ужгород-Прага 13.20 – 14.10, Прага-Ужгород 15.30 – 18.20 (години вказані за київським та празьким часом відповідно). п’ятниця: Ужгород-Прага 8.00 – 8.50, Прага-Ужгород 10.20 – 13.10. Слід зауважити, що у п’ятницю рейс з Праги до Ужгорода клетітиме після Закарпаття відразу до Києва. У вівторок – навпаки: з Києва до Ужгорода і до Праги.

літак2
За словами комерційного директора «Мотор Січ» Олега Хрістова, у планах авіакомпанії на літній сезон навігації – з березня 2014 року – закупити ще літаки і відкрити нові рейси.       «Одне зі сполучень через Вінницю у Москву – хочемо спробувати попит на такий маршрут, далі можна розглядати і Сімферополь. Якщо така тісна співпраця та підтримка з боку партнерів та місцевої влади у нас буде, то ми готові працювати і надалі», – розповідає Олег Хрістов.
Ініціатори нового міжнародного рейсу «Ужгород- Прага» закликають закарпатців підтримати вітчизняний проект, в який вкладено немало праці, і користуватися можливістю з комфортом та швидкістю дістатися до Праги.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *