Бунт на кораблі закарпатського театру

театрЦе вповні стало ясно на прес-конференції в прес-центрі «Нове Закарпаття». Цього четверга. Перманентне невдоволення театралів дійшло до вищої точки закипання. Замість грати на сцені і радіти своїй мистецькій грі — театрали конфліктують із найрізноманітніших приводів, створених керівництвом. Ініціатором цього є зазвичай динамічний директор обласного українського музично-драматичного театру Любов Оленчук.

До недовіри їй працівники дійшли зрештою через останню затримку із зарплатнею. Це спричинило відповідні збори за головуванням голови обласного осередку театральних діячів Василя Шершуна.
—Грудочка претензій нарешті перетворилася в грудку протесту, — сказав він на зустрічі в прес-клубі. — Адже ляльковий театр і філармонія через міське казначейство свою зарплатню отримали, а ми, через обласне, ні. А до цього додалося те, що керівництво пані Оленчук постійно супроводжувалося скандалами, лайкою, непотрібною фіксацією часу приходу на роботу. Підтримувало Л.Оленчук те, що вона стала ставленицею регіонала Івана Качура з ОДА. Він зараз пішов. А вона все ще прилипла до посади, як до меду.
—Ми, актори, працюємо в державній установі, — виступила народна артистка України Лариса Білак, — і хочемо дотримання елементарних державних законодавчих устоїв. В театрі це неможливо.
Артистка замість того, щоб радувати своїм мистецтвом народ, «радує» своїми виступами суддів. Виграла за три роки два суди, спричинені Л.Оленчук. Але стільки нервів витратила… «При директорстві Оленчук вийшли на перше місце гроші замість творчості, — вважає і провідний актор Михайло Фіщенко. — Нашого директора підводить прагнення до своєї значущості. Не так давно на виступи ми не взяли освітлювачів, а пані Оленчук їздила не в автобусі з нами, а на автівці зі своїм шофером. За кошт театру…»
Оскільки, напрошується висновок, Л.Оленчук пише на своїх працівників заяви в міліцію та подібні установи, то і працівникам пора не варитися в чаші власного гніву, а подати заяву про її завідомо неправдиві (якщо вони справді такі. — Авт.) покази в органи дізнання. А то бунт на кораблі перейде в нову затяжну фазу, а творчість і далі буде глухнути, як лілея серед бур’янів.
Василь ЗУБАЧ, «Європейський медіа-центр».

1 comment

Орос says:

Оленчук еще та взяточница

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *