Більше тисячі закарпатців отримали державні нагороди та відомчі військові відзнаки в нинішньому році

постолакі орденБільше 20 закарпатських військовослужбовців удостоїлись відзнак Президента України, вдвічі більше закарпатців були нагороджені Міністром оборони України. Про це повідомили в закарпатському обласному військовому комісаріаті.
Так, у 2016 році за героїзм, проявлений при виконанні військового, службового, громадянського обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, одну з найвищих президентських відзнак – орден “За мужність” отримали шестеро закарпатських військових. Медаль Президента України “Захиснику Вітчизни” за виявлені у захисті державних інтересів особисті мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України вручили 20 закарпатським військовим.
Міністерством оборони України у цьому році був відзначений 41 закарпатець. З них 12 отримали відзнаку міністерства – медаль “Ветеран служби”, ще 24 були відзначені відповідними медалями за 15 та 10 років сумлінної служби.
За самовідданість і стійкість, виявлені під час проходження військової служби троє закарпатців отримали відомчу заохочувальну відзнаку Міністерства оборони України – нагрудний знак “За зразкову службу”. Ще двоє військових за значний особистий внесок у справу розбудови, розвитку та забезпечення життєдіяльності Збройних Сил України були удостоєні нагрудного знаку “Знак пошани”.
Проте найбільша кількість відзнак стосувалась у нинішньому році військовослужбовців, які брали безпосередню участь у бойових зіткненнях в зоні проведення антитерористичної операції на сході України. Так у 2016 році відзнаку Начальника Генерального Штабу Збройних сил України нагрудний знак “Учасник АТО” отримали більше 470 закарпатців. Всього таких відзнак за час проведення антитерористичної операції було вручено більше 1050 закарпатським військовим.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *