Більше трьох тисяч закарпатців захворіли на грип за минулий тиждень

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик в області за минулий тиждень із ознаками гострої респіраторної інфекції до закладів охорони здоров’я області звернулося 3 203 особи, захворюваність становить 254,28 на 100 тис. населення, що на 5,14% нижче визначеного епідемічного порогу. Рівень захворюваності є типовим для даної пори року та перебуває на рівні показника за аналогічний період минулого сезону (246,59).

Найвищий показник захворюваності на ГРІ зареєстровано в м.Ужгород – 639,85, найменший – у Рахівському районі – 32,35 на 100 тис. населення.

Найчастіше хворіли та потребували медичної допомоги в умовах стаціонару діти віком до 17 років – 2200 випадків (68,6 % усіх хворих). Уразливою категорією серед дитячого населення на минулому тижні були вікові групи 0 – 4 та 5 – 14 років.

Кількість госпіталізованих з приводу респіраторних інфекцій в порівнянні з попереднім тижнем зменшилася із 151 до 140 осіб, що свідчить про переважно легкий перебіг захворювань на ГРІ.

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *