Більше 10 тис. закарпатців хворіють на грип та застуду

ГРВІЯк повідомила начальник відділу епіднагляду та санітарної охорони території головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Закарпатській області Вікторія Дьордяй за 7 календарний тиждень 2015 року до лікувально-профілактичних закладів області з приводу захворювання на ГРВІ та грип звернулися 10 226 осіб.

Темп приросту захворюваності на ГРВІ склав 56,5%, в тому числі серед дитячого населення 52,8%. Серед захворілих 67,6% становлять діти віком до 17 років (6908 осіб). Рівні захворюваності на ГРВІ перевищили епідемічні у м.Ужгород, м.Мукачево, Ужгородському, В.Березнянському Перечинському  та Мукачівському районах Відповідно до рішень комісій ТЕБ та НС відповідних територіальних адміністрації введено план дій в епідемічний період та призупинено навчально – виховний процес в ЗОШ та ДНЗ.

Станом на 13.02.3015 року призупинено навчання у всіх навчальних закладах м.Ужгорода, м.Чоп, м.Мукачево, м.Берегово, смт.В.Березний, Перечинського району, Мукачівського району та у більшості навчальних закладів Ужгородського району.

Наблизились на 7 тижні 2015 року до епідемічних порогів рівні захворюваності на ГРВІ в Рахівському, Іршавському та Тячівському районах.

Серед дитячого населення найвищий рівень захворілих реєструється у віковій групі 5-14 років—56,4%. Госпіталізовано 2,6% (261 особа) від усіх захворілих, з яких 72,8%  становлять діти.

За даними вірусологічного моніторингу в області циркулюють віруси грипу А (сезонний) та В, аденовіруси та віруси парагрипу, – повідомляє прес-центр УОЗ.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *