Бійці “Карпатської Січі” воюють практично на ентузіазмі

чотаДобровольці – це зразок чистої самопожертви. Вони без ремствування ідуть на війну, де самі здобувають собі танки і машини для поранених. Сила добровольчих батальйонів у тому, що люди зголошуються у них свідомо, отже в них вища мотивація, а значить і ефективність. Вони готові помирати, не переймаючись нічим, окрім перемоги.
Серед добровольців чимало військових професіоналів з досвідом, які охоче навчать «необстріляних» новобраців.
Мужність, самопожертва і відвага притаманна і бійцям добровольчої чоти «Карпатська Січ», які дають відсіч ворогу, і вже впродовж кількох місяців тримають свої позиції під артилерійськими обстрілами у Пісках. . Є серед бійців «Карпатської Січі» і такі відчайдухи, як боєць “Барс”. Він тривалий час був волонтером, їздив на передову із забезпеченням. Одного разу приїхав з допомогою, але у повній амуніції, залишився у “Карпатській Січі” і одразу прийняв бій у Пісках.
«Сепаратисти підлазять практично під наші позиції, постійно обстрілюють нас зі стрілкової зброї. З боку Донецька постійно працюють крупнокаліберні кулемети. Традиційно обстрілюють з «градів» і мінометів. Останні дні стало зовсім «гаряче.» – розповів боєць батальйону «Карпатська Січ» із позивним «Горинич».
В умовах масового застосування кваліфікованими російськими військовими фахівцями артилерії та мінометів, важко піхотного озброєння й бронетехніки стало очевидно, що рівень озброєння добровольчих частин не відповідає характеру бойових дій на лінії фронту. Бійці воюють практично на ентузіазмі.
«Є проблеми із важким озброєнням. Жоден бронежилет «не тримає» снайперську гвинтівку та великокаліберну зброю. Не легко іти проти важкої техніки, нічим не прикритим. Звісно, підтримка артилерії нам потрібна. Але часто вирішуємо проблему, як можемо.» – зазначив боєць чоти «Карпатська Січ» із позивним «Дерево».
«Добровольчі батальйони – це один з чинників перемоги України над російським агресором. У кожного бійця є патріотичний, національний дух, любов до Батьківщини і віра в перемогу. Адже ми зараз боремося не просто за територію, а за майбутнє наших дітей,» – зазначив боєць батальйону «Карпатська Січ» із позивним «Бізон».
Кожен, хто прийшов добровольцем в чоту «Карпатська Січ», знає, що їде на Схід в зону бойових дій. І нівкого нема морального права відмовити йому в його намірі захищати Батьківщину.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *