Бездіяльні чиновники з Мукачівщини напередодні зими залишили без опалення дитячий садок

опаленняУ дитячому садочку в селі Лавки Закарпатської області  температура ледве доходить до семи градусів вище нуля. Умови утримання малюків схожі на “фронтові”: холодні приміщення, брудний санвузол, один унітаз на тридцять дітей та сирі стіни. Діти сплять в теплих светрах під кількома ковдрами. По кімнаті ходять у зимових куртках.

Батьки та вихователі намагаються самостійно обігріти садочок за допомогою масляних обігрівачів, але приміщення надто велике і зусилля місцевих жителів видаються марними. Для того аби прийшло тепло необхідно лише запустити опалювальний котел, але на це у садочку немає засобів, йдеться у сюжеті програми “Гроші”.

Місцеві жителі неодноразово зверталися по допомогу до місцевих чиновників, але жодних заходів не було вжито, а посадовців важко знайти на робочому місці. Складається враження, що чиновники “переховуються” від виконання своїх прямих обов’язків. Так, у сільській раді три дні поспіль не з’являлося жодної людини.

Крім того, владні структури лише перекладають відповідальність за холодне приміщення садочку один на одного, навіть не намагаючись вирішити проблему. Голова району каже, що за нестачу тепла у садочку відповідає місцеве казначейство, яке не пропускає фінансування. Коли нарешті вдалося поспілкуватися із головою сільської ради, виявилось, що це питання можна вирішити вже за тиждень, – пише ТСН. 

Деталі у відео за посиланням.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *