Берегівчанин хотів придбати через Інтернет домашнього улюбленця, а натрапив на шахрайку

шахрайство2Незважаючи на неодноразові звернення до краян через засоби масової інформації про доволі поширений у мережі Інтернет вид шахрайства — купівлю-продаж товарів, люди і надалі продовжують потрапляти на гачок зловмисників, Інформує Берегівський РВ УМВС. У такий спосіб майже трьох тисяч гривень позбуввся 26-річний мешканець м.Берегово, який перерахував кошти за придбання собаки.

Рекламу про продаж обраної породи собаки 26-річний берегівчанин знайшов в мережі Інтернет. Та купівля цуценяти передбачала передоплату. Майже три тисячі гривень чоловік перерахував за вказаними реквізитами. Одразу після перерахування коштів продавчиня телефоном повідомила, песика вона передала поїздом, для достовірності назвала й ім’я провідниці. Однак схожої за описами провідниці в жодному вагоні потягу не виявилося, більше того це була остання розмова з інтернет-продавцем, зв’язок із жінкою зник.
Через деякий час, після кількох невдалих спроб зв’язатися з інтернет –продавцем, чоловік зрозумів, що став жертвою шахраїв та звернувся із заявою до міліції.

— Подія зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), — каже начальник Берегівського РВ УМВС підполковник міліції Микола Куриця.
Аби не стати жертвою інтернет-шахраїв не так уже й складно. Варто лише бути пильними та дотримуватися елементарних правил безпеки при купівлі-продажу через веб-ресурси. Зокрема, категорично не можна здійснювати попередню оплату товару, потрібно купувати товар лише у перевірених інтернет-магазинах, які вже здобули авторитет, цінують свою репутацію.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *