Банда з одного дорослого та двох підлітків обкрадала домівки та машини іршавчан

пограбування-автоПовідомлення про крадіжку до чергової частини Іршавського райвідділу міліції надійшло від 38-річної мешканки Іршави. Потерпіла вранці виявила, що з її припаркованого біля підїзду авто невідома особа скоїла крадіжку автомагнітоли.

Невдовзі надійшла ще одна заява про крадіжку від 25-річного власника «Жигулів», який залишив свій автомобіль на кілька хвилин, щоб пообідати. Повернувшись, виявив, що у салоні авто хтось був, бо на дверцятах було віджате скло і вирвано автомагнітолу.

Наступною жертвою крадія став 39-річний чоловік, який свої «Жигулі» припаркував поруч із гуртожитком. До салону авто крадій проник за допомогою викрутки, якою відкрив дверцята і викрав автомагнітолу.

Справу було доручено працівникам карного розшуку Сергію Зіничу та Василю Ісаку. Проаналізувавши крадіжки, міліціонери зрозуміли, що крадії спокушаються в основному на «Жигулі», бо до них легше проникнути, і вони не завжди облаштовані протиугонними засобами.

Правоохоронці відслідковували крадіїв і вдень, і вночі. Один із оперативників навіть залишав власне авто відчиненим у видному місці, раптом крадій спокуситься.

Однак злодії відчули, що їх шукають, тож настала невелика перерва у крадіжках. Проте довго втриматись від свого злочинного ремесла вони не змогли. В одного з них померла родичка, яка залишила свій будинок у спадок іншим родичам. Спадкоємці ще не встигли у ньому поселитись, саме проводили ремонтні роботи. Закупили багато будівельного матеріалу, хотіли поміняти двері, поставити нову плитку. Про ці плани стало відомо одному з крадіїв, у якого відразу виник свій злочинний план.

Він зустрівся з своїми друзями, все добре обговорили й опівночі пішли красти. Крадії перелізли через огорожу, проникли на подвір′я, пошкодили вхідні двері й зайшли до будинку. Після візиту крадіїв зникли четверо нових дверей та керамічна плитка, на загальну суму понад 32 тис. грн.

Щоб вивезти крадене, злодії найняли мікроавтобус. У подальшому все продали майже за безцінь у с.Сільце. Прикро, що покупець та водій мікроавтобуса навіть не поцікавились походженням викраденого, а за гроші та вигоду допомогли крадіям.

Невдовзі працівники карного розшуку встановили особи підозрюваних. Незаперечним доказом стало вилучення у зловмисників викрадених речей.

Крадіями виявились  30-річний чоловік і двоє неповнолітніх, учні 11-го класу місцевої школи. Обидва хлопці з благополучних сімей. В ході розслідування було встановлено, що за цими юнаками потягнулась ціла низка крадіжок в м. Іршава.

За даним фактом слідчий Іван Роман відкрив кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням у приміщення). Триває досудове розслідування.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *