Балога порадив ректору УжНУ відправити у відставку Шандора та Сливку (ФОТО)

У зв’язку з резонансними подіями навколо УжНУ ректор установи Володимир Смоланка перервав своє відрядження до Казахстану і вчора через Будапешт прибув на Закарпаття.

Врегулювувати ситуацію він попросив нардепа Віктора Балогу, якому, як депутат Закарпатської обласної ради від ЄЦ завдячує посадою керівника найбільшого трудового колективу області. Балога порекомендував йому позбутися одразу двох заступників-проректорів Олександра Сливки та Федора Шандора, які на його думку є джерелом конфлікту.

Нагадаємо, що причиною конфлікту у якому використовувався Правий сектор Закарпаття стало розслідування видачі 118 дипломів УжНУ підписаних в.о. ректора Федором Шандором у лютому 2014 р., а виданих у липні 2014 р. Наразі в УжНУ проводиться розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом підробки документів колишнім складом ректорату УжНУ.

У п’ятницю кілька десятків представників ПС заблокували ректорат вимагаючи зустрічі з проректором Олександром Сливкою. Піля приїзду міліції ПС покинув будівлю вишу але його представники  обіцяли у понеділок вернутися.

Стихійно серед ужгородських спортсменів почала ширитися ініціатива захисту університету від посторонніх впливів і десятки молодих людей спортивної статури готові були стати на захист УжНУ але керівництво закладу злякалося наслідків можливого протистояння і настіливово просило не робити цього.

На даний момент представники Правого сектору не робили намагань знову зайти до будівлі університету, а приміщення ректорату охороняється нарядом міліції.

міліція міліція2

5 comments

активіст says:

А не хоче Балога відправити у відставку адміністрацію Мукачівського вузу, яка теж займається безчинствами. На виборах сам І.І.Балога прохав підтримати “найліпшу” ректорку краю Тетяну Щербан, яка доведе вуз до “щасливого майбутнього”….

людина says:

НАЙБІЛЬШІ ВЗЯТОЧНИКИ МДУ

Викладач says:

А хто керує УжНУ? Смоланка чи Балога? Так всі сильно боролись за те, щоб виш був поза політикою, а тут призначення проректорів треба погоджувати з Балогою. Може відразу Балоганчика зробити ректором, якщо Смоланка своїх мізків не має, а постійно звертається до Балоги? А щодо Шандора, то це єдина людина, яка віддає всього себе цьому вузу, людина, яка не перейшла дорогу жодному співробітнику вузу, окрім Сливці, Смоланці, проффесорам Лендєл, Рогач та Король. Шандор заслуговує не те, щоб бути не тільки проректором, а бути ректором.

до активіста says:

Давно час приїхати комплексній перевірці із МОН щодо кадрової роботи в МДУ, не лише в агррний коледж комісія приїхала. Як не як більше 100 днів керування ректорки Щербан Т. і її першого заступника Гоблика В., та “супер” юриста із облпрокуратури Біловара Богдана. Все перевернули верх ногами у вузі, статегічно-важливі та шкурні питання-це головне, вуз доведений до ненормального існування.Людей зашугали, хто насмлиться пікнути на звільненя, терор, цькування-одним словом Гоблик В. рулить, швидко втік у відпустку захищати докторську дисертацію на тему “Блудословіє у сільському господарстві”.

людина says:

Ким потрібно зайнятись, тих небачать, а до нормальних людей чіпляються.Шандор Федір Федорович–чудова людина та викладач.І доречно було сказано, що він заслуговує бути ректором. ХВАЛА. ШАНДОРУ Ф.Ф.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *