Балога-Панов-Ратушняк – ужгородський виборчий трикутник

УжгородНавіть важко спрогнозувати дату виборів Ужгородського міського голови, а розмови про ймовірних кандидатів на посаду вже йдуть повним ходом. Першою стартувала мукачівська група, яка опублікувала соціологічне дослідження з рейтингами кандидатів.  

Не будемо давати оцінку якості цього рейтингу, зосередимось на тому, що  ця публікація дає можливість зробити перші висновки про ймовірних кандидатів, які розіграють приз «Ужгородський мер».  Очевидним є те, що реально будуть вести боротьбу за посаду ужгородського міського голови 3 команди:  команда Балоги,  група Панов-Приходько та Ратушняк і його прихильники. В колі експертів обговорювалась можливість участі четвертої групи впливу –   Погорєлов.  Але останні політичні події виносять його за рамки вірогідного переможця на виборах міського голови.

Таким чином, ймовірніше за все сформується  ужгородський  виборчий трикутник:  Ратушняк – Панов –Балога, незалежно від того, яке прізвище висуне мукачівська група.

На що може розраховувати  Балога: на власний авторитет, на відпрацьовану технологію його команди по адресній фінансовій підтримці електорату, на технічних кандидатів та на нового Президента, який дозволить використати напрацьовану технологію.

На що може розраховувати  Панов: на те, що всі хто вже були при владі набридли. Потрібно нове обличчя з громадянською позицією та європейським мисленням, а його досвід заступника мера, керівна дипломатична робота за кордоном дає можливість йому претендувати на цю роль.

На що може розраховувати  Ратушняк: на власну харизму, на повний провал мукачівської політики в Ужгороді, на публічних конфліктах проти Балоги.  Він розуміє, що  в умовах революційної ситуації йому рівних мало.

Якщо коротко резюмувати, кому пророчити виграш – Ратушняку чи Панову чи  висуванцю Балоги, виграє той, хто проведе найкращу виборчу компанію. На старті шанси майже рівні.

Аналітична група «Ужгород»

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *