В Ужгороді виділяють землю особам, які освячуюють вбивства українських воїнів, – Ференці (ВІДЕО)

Як ви уявляєте, що влада виділяє землю церкві Московського патріархату, який освячує зброю для вбивства українських воїнів?, – таке запитання задав інвалід АТО Руслан Ференці членам земельної комісії Ужгородської міської ради.

В Ужгороді виділяють землю особам, які освячуюють вбивства українських воїнів, – Ференці (ВІДЕО)
Раніше “Трибуна” повідомляла, на наступну сесію Ужгородської міськради готується рішення про виділення земельної ділянки площею майже 14 сотин під будівництво Української Православної церкви Московського патріархату на вулиці Минайській, 71. Ця ділянка свого часу виділялася ужгородській парафії рівноапостольних кн. Володимира і кн. Ольги Українській Православній церкві Київського патріархату (зареєстрованої іще в 2002 році). Надалі дану парафію намагались перевести під керівництво Мукачівської єпархії УПЦ Московського патріархату, але прихожани виступили проти і в 2016 році перейшли до Карпатської єпархії Української Автокефальної Церкви. Попередньо земельна ділянка в м. Ужгороді, вул. Минайьска, 71, в розмірі 0, 2787 га, уже була виділена саме релігійній громаді рівноапостольних кн. Володимира і кн. Ольги Карпатської єпархії УАПЦ і на цій ділянці вже закладено частину фундаменту під будівництво храму. Та попередній Ужгородський міський голова Віктор Погорелов (колишній регіонал і прихожанин УПЦ/РПЦ МП) та сьогоднішній Ужгородський міський голова (колишній регіонал і прихожанин УПЦ/РПЦ МП) заблокували прийняття кінцевого рішення про затвердження проекту землеустрою. Відтак Богдан Андріїв та прихильники Московської Церкви незаконно вирішили розділити вище зазначену земельну ділянку на дві частини і одну із них, порушуючи права релігійної громади УАПЦ, передати УПЦ Московського патріархату.
До цього ж слід зазначити, що в проекті рішення що виставлено на сайті Ужгородської міської ради зазначено про виділення 0,14 релігійній громаді Мукачівської єпархії УПЦ Московського патріархату під тією ж назвою, що офіційно має релігійна громада Карпатської єпархії УАПЦ (з 2002 року). Наразі це не випадково і зроблено шляхом маніпуляції назвами та документами. Для цього представники Мукачівської єпархії УПЦ Московського патріархату (зокрема протоієрей Василь Мищак), шляхом обману та при підтримці окремих посадових осіб Закарпатської ОДА заволоділи копіями установчих докуменів парафії рівноапостольних кн. Володимира і кн. Ольги в м. Ужгороді Карпатської єпархії УАПЦ за 2004 рік (період тимчасового перебування даної парафії в УПЦ МП) та подали в 2016 році копії цих документів, які втратили свою чинність іще в 2014 році, державному реєстратору і провели незаконну реєстрацію іще однієї релігійної організації під одноіменною назвою і з посиланням на попередні документи діючої парафії УАПЦ. Зроблено це з однією метою, щоб шляхом фальсифікації правоустановчих документів, за підтримки посадових осіб Ужгородської міської ради (зокрема міського голови Богдана Андріїва), заволодіти частиною земельної ділянки по вул. Минайській, 71, яка давно уже виділена саме парафії рівноапостольних кн. Володимра і кн. Ольги Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви.
До цього також слід додати, що в 2007 році Мукачівською єпархією УПЦ Московського патріархату (керуючий єпархією архієписокп Федор Мамасуєв) в Ужгороді було створено парафію на честь великомучениці Варвари (настоятель Василь Мищак), представники якої незаконно вже захопили частину земельної діялнки яка виділена для вище зазначеної парафії УАПЦ.
Таким чином як бачимо, представники Московського патріархату, за підтримки окремих посадових осіб Закарпатської обласної державної адміністрації та керівництва Ужгородської міської ради на очах широкої громадськості цинічно виявляють зневагу до законів України та грубо порушують права віруючих Української Автокефальної Правослвної Церкви, фактично здійснюючи безкарно злочини.
І все це залишається безкарним…
Насторожує у вище зазначеному рішенні яке готується на розгляд чергової сесії Ужгородської міської ради і те, що землю хочуть передати без складання технічної документації із землеустрою. Очевидно, що служителі “Русского міра” мають необмежений вплив на Ужгородського міського голову Богдана Андріїва.
При цьому слід зазначити, що в Ужгороді Московському патріархату вже належить понад 20 церков із окремо виділеними земельними діялнками. В той час як для відродженої прабатьківської Української Автокефальної Православної Церкви наразі не виділено жодної земельної ділянки.
І робиться це в той час, коли путінсько-гундяєвська Російська Федерація веде війну проти України, убиває українців, а Московський Патріарх Кирилу (Гундяєв) благословляє російські війська та їх зброю… А священнослужителі Московського патріархату роз’яснюють нашим громадянам, що то “українська хунта” винна у війні на Сході України…
То ж чиї інтерси на сьогодні представляють окремі високопосадовці Закарпатської обласної державної адіміністарції та керівництво Ужгородської міської ради, які порушуючи закони України і фактично у злочинний спосіб підтримують предстаників Московського патріархату в Ужгороді, які грубо порушують конституційні права віруючих прабатьківської Української Автокефальної Православної Церкви.

 

https://www.youtube.com/watch?v=St1b5I_kQGk&feature=youtu.be

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *