В Ужгороді військові та волонтери вшанували пам’ять жертв московської окупації Угорщини (ФОТО)

Рівно шістсдесят років тому, 23 жовтня 1956 року в Угорщині розпочалося народне постання проти промосковського режиму. В цей день у Будапешті відбулися запеклі бої між прихильниками незалежної Угорщини та силами безпеки, яких підтримувала Радянська Армія. Московські танки безжально розправлялися з інакомислячами. За час боїв загинуло близько двох з половиною тисяч угорців.

Після придушення революції до тюрем Ужгорода та Стрия було кинута велика кількість угорських патріотів.

Сьогодні біля меморіалу на честь жертв революції в Угорщині, який знаходиться поряд з тюрмою де катували повстанців, представники Ужгородського військового комісаріату, волонтери та воїни ЗСУ вшанували пам’ять загиблих у нерівних боях..

Військовий комісар Ужгородського ОМВК, підполковник Микола Журавльов на зібранні заявив:«У 1956 році було жорстко придушено революцію, яка здійснювалася простими угорцями. Радянські окупаційні війська насильницьким методом знищили повстанців. Сьогодні ми хочемо вшанувати їх світлу пам’ять. Цим заходом я хочу закликати представників угорської національності, які живуть на Закарпатті, не забувати сторінок історії і поповнити лави Збройних сил України та інших військових формувань для боротьби з московськими окупаційними військами».

Присутні поставили до меморіалу померлим квіти та вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Фото з сайту 0312.ua

mem mem2 mem3 mem4

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *