Categories Новини

Ужгородська міська рада зробила ширму для подальшого земельного дерибану

андріївПро це в мережі Фейсбук пише голова Громадської ради Ужгорода Олександр Пересоляк

Сесія Ужгородської міської ради 23.12.2015 року. Коротеньке резюме.
1. Запропонований міським головою мораторій на виділення земель був перетворений критичним зауваженням земельної комісії у “мораторій для бідних” – продаж земель буде відбуватися з торгів, тобто бажання провести інвентаризацію комунальної землі є простою ширмою для подальшого земельного дерибану. Пропозиції Громадської ради не поширювати виключення з мораторію на земельні торги та на рішення дерибанної сесії 09.11.2015 року не знайшли підтримки депутатської більшості (проект рішення №63).
2. Міський голова продовжив практику Погорелова відмовляти громадськості у наданні їм слова з приводу проектів рішень та порушувати регламент щодо ненадання Громадській раді права робити рекомендації та пропозиції на сесії міської ради.
3. Міська рада прийняла рішення про дольову участь у проведенні капітального ремонту, яким затвердила 10% для усіх мешканців багатоквартирних будинків. Тим самим підтримала діяльність неефективних ЖЕК-кі та їхніх перевертнів. Пропозиція Громадської ради затвердити 5% для ОСББ, ЖБК, БК і тим самим стимулювати ефективних та відповідальних власників не знайшла відповідної підтримки депутатської більшості (проект № 58).
4. На десерт, міський голова ініціював питання перевірки законності діяльності Громадської ради, зрозуміло з метою її скасувати. Зрозуміло, що Громадська рада заважає депутатській більшості вішати лапшу на вуха ужгородцям на перетворювати міську раду у приватний бізнес.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *