Закарпатська прокуратура “прикриває” злочин депутата облради від ЄЦ (ВІДЕО)

біровКілька років вже триває боротьба мешканців села Горонда Мукачівського району з родинним дуетом Оксани та Людвіга Біров, який шахрайським метотодом облаштував на околиці села піщаний кар’єр. Спритна сімейка скупила селянські паї нібито для ведення фермерського господарства, а сама організувала екологічну “бомбу” уповільненої дії.

Можливим це стало завдяки тому, що Оксана Біров входила до першої п’ятірки “Партії Регіонів” на виборах до Мукачівської райради 2010 р., а Людвіг Біров став депутатом цієї ради від сателіта регіоналів УМДС, а згодом очолив фракцію ПР в Мукачівській райраді.

У 2010 р. спритна жіночка стала заступником голови Мукачівської РДА і на цій посаді знаходиться до сьогоднішнього дня. Правда сім’я змінила партійну приналежність, зараз Оксана депутат облради від балогівського ЄЦу, а Людвіг Біров депутат цієї партії в Мукачівській райраді. Чи не цинічно звучать слова Віктора Балоги про те, що в його політсилі немає антимайданівців і членів “Партії Регіонів”?

Немаловажну роль у “кришуванні” бізнесу Біровів відіграє прокуратура Мукачівського району та Закарпатської області, які не реагують на колективні звернення громадян та небайдужих депутатів Мукачівської райради.

Минулого року навіть телеканал “Інтер” дав розгорнутий сюжет з цього приводу, але віз і нині там.

Вважаємо Генадію Москалю треба зробити висновки, як такі  особи можуть працювати у його підпорядкуванні, а прокуратурі стати на сторону державних інтересів, а не “кормитися” з руки балогівських підопічних.

 

Скандал на Закарпатті. Місцеві мешканці заблокували роботу кар’єру поблизу села Горонда, в Мукачівському районі. Люди впевнені – вантажівки, що возять пісок із кар’єру, руйнують дороги й будинки, а у криницях зникає вода. Власники кар’єра заробляють щомісяця понад мільйон гривень. Натомість на розвиток села шкодують навіть копійки, нарікають селяни.

Жителі села Горонда прийшли до піщаного кар’єру. Його відкрили – ще десять років тому. Тоді підприємниця із Мукачевого скуповувала ділянки нібито під фермерське господарство.

Світлана Горбей, мешканка села Горонда:

– Коли починали робити, вони не кар’єр його відкривали, а на страусів, а вони людей просто обманули, від людей паї закупили.

Селяни кажуть: підприємниця має ліцензію на видобування піску лише на двох гектарах землі. Та зараз територія кар’єру – утричі більша. Ось тут, де зараз обрив, показує Степан Шелестай, ще рік тому була земельна ділянка, яку він обробляв.

Степан Шелестай, мешканець села Горонда:

– Ця частина – метрів десять, то вже обвалилося в озеро, тут уже опасно орати і трактористи не соглашаються орати. Я обробляю лише ту частину. Вже, наверно, можна звертатися і в суд, тут фактично уже ущерб, кусок землі втрачено.

А ще селяни нарікають на погані дороги. Їх розбивають вантажівки з піском, щодня їх проїжджає близько півсотні, кажуть люди. Власники кар’єру обіцяли відремонтувати дорогу, але так нічого і не зробили. Через видобуток піску у криницях – зникає вода.

– Нате, пойте позирати, пісок уже видко, поклалам руку і там усподі вже чути пісок.

Під час акції селян із працівників кар’єру був тільки сторож. Представники сільради кажуть: власники підприємства ігнорують громаду. Відкривала кар’єр підприємниця, яка нині – заступник голови Мукачівської райдержадміністрації.

Володимир Кентеш, депутат Мукачівської райради від села Горонда:

– Від самого початку, від дозволу на 2,27 гектара, як їй надали вона ігнорувала зустріч, як із депутатами сільської ради, як з громадськістю села. Цей кар’єр працює тільки із-за того і порушення йде у земельному порядку із-за того, шо хтось кришує даний об’єкт. Якщо має таку посаду відповідно – заступник голови райради.

Власники підприємства від інтерв’ю відмовилися. Телефоном запевнили: усі дозвільні документи є, видобуток здійснюють – без порушень. Тим часом селяни вимагають закрити кар’єр, і погрожують – готові навіть перекрити дорогу вантажівкам, що возять пісок.

Альона Завора, Марина Коваль, Юрій Ковальов, Новини, телеканал “Інтер”.

2 comments

Риба гниєз голови! До тих пір поки не аведуть порядокіз Балогами, буде беспредєл повинкиний. Балоги всю владу у Мукачеві і районі узурпували, людей держать у страху, тих хто осмілився поскаржитися з роботи вон, без права працювати в місті чи районі.
Такі як злочинці Балажки мати з дочкою вбивцею, правлять світом судами, суддями, прокурорами, глумляться над громадськістю, такі як ці Бірови, Пашкуляки, Токарі, сини Балоги, які поставали мерами, їх друзі жулики і казнокради Федіви, Маньяки, Галаї, Лендєли Золії, Мтхайли, усі родичі кляті, які гвалтують народ.
Жоден губернатор не може з цим бесчинством навести порядок. Балоги це ракова пухлина на тлі мукачівців та краян, яка їх точить і нищить морально, матеріально, усяко!

Також Мукачівська прокуратура за позовом мешканців с.Горонда порушила кримінальну справу про підробку Оксаною та Людвігом Біров підписів селян на оренду земельних паїв . Кримінальна справа порушина, але міліція і прокуратура не спішать з розслідуванням .

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *