Categories Новини

У Берегові почали святкувати 950-ий День народження (фото)

берегово2У п’ятницю, 27 вересня, у Берегові офіційно розпочалося святкування 950-ої річниці заснування міста. Привітати берегівчан зі святом прийшли перший заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо, народні депутати України Іштван Гайдош та Іван Бушко, міський голова Золтан Бабяк, а також міські голови кількох угорських та словацьких міст, представники духовенства.

берегово
Вітаючи берегівчан із Днем міста, Іштван Гайдош нагадав про те, що нині ця річниця святкується на державному рівні:
– Жоден депутат у Верховній Раді не проголосував проти надання цьому святу такого високого статусу. І тому я впевнений, що з тими силами, які нині має Закарпаття у парламенті, нам вдасться успішно лобіювати ще не одне важливе для нашого міста, району та всієї області питання.
Звернувся до жителів міста і колега Іштвана Гайдоша, співавтор постанови щодо відзначення свята на державному рівні Іван Бушко:
– Такий привілей має далеко не кожне місто країни і це є свідченням як історичної значимості Берегова, так і його сучасних надбань. Приємно відзначити, що місто продовжує розвиватися, набуває рис сучасного європейського містечка, – зауважив Іван Бушко.
Перший заступник керівника краю Ігор Свищо теж привітав містян:
– Щиро вітаю берегівчан та гостей міста із сьогоднішнім святом. Окрім привітань, хочу також висловити Вам вдячність за ті зусилля, які Ви докладаєте, до того, щоб Берегово жило, процвітало і входило до ряду найбільш розвинутих та благополучних міст області. Зі святом Вас!
Після офіційної частини свято продовжилося парадом театралізованої колони, а також концертом за участі міських та обласних творчих колективів.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *