Категорії Новини

Туристи як бджоли на мед злетілися на Мукачівський фестиваль (відео)

В Мукачеві проходив солодкий ярмарок меду, на який зібралось чимало пасічників не тільки з нашого краю, а й за його меж. Містяни та гості Мукачева мали можливість скуштувати солодкий нектар, придбати продукти бджільництва, а також дізнатися багато цікавого про це непросте заняття.

мед

Фактично фестиваль меду у Мукачеві стартував 13 вересня. Офіційно ж його відкрили на другий день о 12-й годині на центральній площі міста біля художньої школи. Першими розважити гостей фестивалю доручили вихованцям Мукачівського будинку школяра. Веселі тематичні сценки від маленьких артистів, сольні пісні і танці, все це додавало родзинки фестивалю.

Цьогорічний захід вважається ювілейним, адже проводиться вже 10-й рік поспіль. Біля півсотні пасічників із усієї області розмістили свої палатки на центральній площі міста. Кожен вихваляє свій мед, але окрім цього діляться досвідом щодо того як його робити, як визначити чи він натуральний, та які має властивості. Вистачає на фестивалі і медовухи, яка також відома своїми цілющими властивостями. Одні гості фесту купують напій, просто аби зігратися від холодної погоди, інші суто для лікування. Окрім різної продукції бджільництва на медовому ярмарку можна придбати сувеніри, а ще пройти курси лікування, терапію жаловжалювання. У медицині це називається апітерапією. Перехожі на цю картину дивляться із жахом, але пацієнт апітерапевта запевняє, це зовсім не боляче. Все ж пан Ігор пішов на такі жертви не просто з цікавості. Він проходить курси лікування апітерапії вже із весни, каже це йому дуже допомагає.

Загалом на ярмарку можна знайти багато чого цікавого, не тільки медової продукції, а й купу друзів і знайомих.

М-студіо

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *