Categories Новини

Фестиваль «Інтерлялька – 2013» урочисто завершив свою роботу

У четвер, 10 жовтня, відбулась урочиста церемонія закриття XIV Міжнародного фестивалю театрів ляльок «Інтерлялька – 2013». Участь у фестивалі взяли провідні режисери, артисти, художники, сценографи не тільки з України, а також із Болгарії, Польщі та Словаччини.
ляльки 3
Під час вручення нагород, голова журі Алла Підлужна сказала:

– В театральній справі найголовнішим є розвиток особистості. В театрі завжди перемагає глядач, перемагає мистецтво. Цьогорічний фестиваль відбувся за сприяння обласної державної адміністрації. Відрадно, що фестиваль набирає обертів з кожним роком і зичу, щоб культура в Україні розвивалася і надалі.
Організатори фестивалю відзначили, що обласна влада на виконання завдань глави держави з розвитку культури, справді підтримує та розвиває цей напрямок. Цьогорічний фестиваль підтвердив, що інтерес молоді до мистецтва невпинно зростає. Про це свідчить і дитяче журі, котре вперше брало участь у фестивалі. ляльки 7
Отож, переглянувши вистави учасників фестивалю, журі підбили  підсумки: за «Кращу режисуру» нагороджено режисера вистави «Дюймовочка» Київського муніципального академічного театру ляльок Михайла Урицького; за цілісність режисерського задуму і акторського втілення присвоєно нагороду вистави «Кривенька качечка» Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки; звання «Краща актриса» та «Кращий актор» присвоєно Ользі Водюк та Миколі Карпенку; за втілення ідеї створення першого закарпатського мюзиклу з ляльками нагороджено колектив вистави «Цирк Івана Сили» Закарпатського обласного академічного театру ляльок; за високу акторську майстерність нагороду отримав колектив Театру ляльок словацького міста Кошіце. Окрім того, у номінації «Приз глядацьких симпатій», яку визнало дитяче журю фестивалю, нагороджено виставу «Спляча красуня» Болгарського Державного театру ляльок (місто Ямбол).

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *